Het is alweer een dag of drie geleden maar als we weer eens over de foto’s scrollen gaan onze mondhoeken spontaan weer omhoog. Wat hebben wij als organisatie weer genoten van deze editie van Zonnestraal Festival. Hoe de dag er uit zag? We vertellen het je graag in ons volgende sfeerverslag.

Samen met het team van het Hagen en de mensen van het licht & geluid werd er op zondagmorgen deftig opgebouwd. Alle kleurrijke materialen kregen hun plek en het podium, dat dit jaar enkele meters naar voren was verplaatst om de mensen meer in de schaduw te laten staan, stond om 15:00 klaar. De eerste DJ begint maar waarna Buienradar ons beloofd had dat het de hele dag droog zou blijven kwamen er enkele dikke druppels naar beneden. Geen goed teken zou je zeggen maar toch kwamen de eerste bezoekers goed gezind het festivalterrein op. Zonnestraal Festival 2019 was geopend.

JIXBE en Future Sounds opende het festival muzikaal en beide acts draaiden precies de muziek die past bij de sfeer. Vooral Future Sounds, waarbij de ene van het duo de plaatjes mixt en de ander met zijn trompet de plaatjes muzikaal ondersteund, trok veel bekijks. Familie en vrienden van het talentvolle Haaksbergse duo stond vooraan om hun favoriete dj’s van deze middag te supporten! Al volgens kwamen Unit & Vannettie een klein half uurtje draaien waar zij eigenlijk een vol uur gepland waren. Future Sounds beviel zo goed dat we ze een tijdje langer hebben laten staan aldus festivaldirecteur en dj Vannettie.

Na Unit & Vannettie was het tijd voor de uit Almelo afkomstige BWESS om het podium te betreden. Nadat hij zich de avond er voor ziek had moeten melden voor een optreden bij de populaire discotheek Lucky in Rijssen was hij vandaag weer topfit en dat was te horen aan zijn dansbare set. Terwijl de bezoekers genoten van een lekker broodje uit de BBQ stand was het tijd voor de volgende act. Helemaal uit Leeuwarden kwam Jimmy James sfeer proeven en creƫren bij het Zonnestraal Festival. 2 uur lang draaide de vrolijke Fries de heerlijkste zomerhits. De dansvloer vulde zich vanaf het optreden van BWESS goed en de heupjes ging heen en weer tijdens de optredens van de uit Almelo en Leeuwarden afkomstige platendraaiers.

De grote afsluiter hadden er voordat ze het podium konden betreden ook een uurtje of twee in de auto gezeten. Aap uit de Mouw komt uit Brabant en dat ze in Brabant kunnen feesten is algemeen bekend. De heerlijkste hits kwamen op de draaitafel te liggen en de billenshake momentjes werden afgewisseld met kippenvel momentjes. Alle handjes gingen in de lucht, alle lampjes van de GSM’s gingen in de lucht en het hele veld zong en danste mee met de hits van Aap uit de Mouw.

Al met al kan de organisatie ontzettend tevreden terugkijken op deze vierde editie van het festival. Wanneer je mensen ziet lachen en dansen weet je dat het goed zit. Er zijn dit jaar wederom nul noemenswaardige incidenten geweest. Dit is een mooie springplank naar 2020 wanneer wij ongetwijfeld de vijfde editie van dit mooie festival gaan organiseren. Hopelijk zien wij jullie dan!

Namens de organisatie, Bedankt!

Speciaal woord van dank voor alle partners, dj’s en natuurlijk de bezoekers.

Foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina.
Volg ons ook op Instagram.