Zonnestraal Festival

Bij een festival denk je naast een leuke sfeer, mooie aankleding, lekkere hapjes, drankjes natuurlijk als eerst aan de muzikale invulling. Ook dit jaar heeft het Zonnestraal Festival team weer een mooie mix aan regionale en nationale artiesten weten te strikken. Dit jaar voor het eerst een instrument op het podium van Zonnestraal Festival en traditie getrouw halen we iemand uit het noorden van Nederland. Wij maken even een rondje langs de artiesten van Zonnestraal Festival 2019!

DJ Jelle trapt het Zonnestraal Festival af. We kennen DJ Jelle natuurlijk van Teatro welke vanaf dag 1 het Zonnestraal Festival voorziet van het licht en geluid. De Haaksbergernaar heeft al vele feestjes muzikaal mogen omlijsten, van bruiloft tot tentfeest niks is hem te gek.

JIXBE is een talentvolle DJ uit de Achterhoek. Op zondag 28 juli komt JIXBE vanuit Doetinchem naar Haaksbergen om wat fijne zwoele deephouse en techhouse tracks te draaien.

Voor het eerst in de geschiedenis van Zonnestraal Festival hebben we een instrument op het podium. Het duo Future Sounds is namelijk een mix van een DJ act en een live act. De één mixt de lekkerste zomerse muziek aan elkaar terwijl de ander dit muzikaal ondersteund met zijn trompet. Beide heren komen uit Haaksbergen en wij voorspellen dat je nog veel meer van deze boys gaat horen.

Ons festivaldirecteurtje moet natuurlijk ook zelf nog even een plaatjes draaien op zijn eigen festival en daarvoor neemt hij zijn maatje Unit mee. Een uurtje lang gaan deze boys de heerlijkste disco en techhouse draaien met een heel zomers tintje. Als dat geen swingen gaat worden weten wij het ook niet meer!

Uit Almelo komt BWESS en in de regio heeft hij al menig feestje muzikaal mogen omlijsten. Zo draaide hij bij Boulevard Outdoor in Wierden en verzorgde hij daar zelfs de eindshow. Verder heeft hij al bij verschillende clubs en festivals in de regio mogen optreden en dus ook op zondag 28 juli bij Zonnestraal Festival in Haaksbergen.

Traditiegetrouw halen we jaarlijks een artiest uit Noord- Nederland. Waarom dat komt las je al eerder in dit bericht. Dit jaar is het Jimmy James en daarmee halen we een DJ die ook deze zomer op verschillende grote festivals in Friesland acte de présence gaf. De meest zomerse klanken worden met elkaar gemixt door deze Jimmy James en dat is dé reden dat hij perfect past in het Zonnestraal Festivaal plaatje.

De grote afsluiter van het Zonnestraal festival 2019 is Aap uit de Mouw. Deze twee hippe gasten weten maar al te goed hoe je een feestje kunt maken. Verwacht van deze dj’s een tropische mix van Urban, House en meezingers. Oftewel het kan alle kanten op met Aap uit de mouw.