Ook in 2020 proberen we de echte bierliefhebbers te blijven verrassen in ons Steakhouse en bij het Hagen. Naast ons standaard assortiment vol lekkernijen serveren we vaak een wisselbier van de fles en van de tap. Dit keer van de fles een bier uitgekozen door één van onze stagiaires! Maak smaakvol kennis met de Belgische Lupulus Blanche.

Normaal gesproken is het onze bierkenner Nick die de bieren in ons assortiment proeft en uitkiest maar dit keer komt het wisselbier van de fles van Kjeld. Tijdens een familietripje in België ging Kjeld op bezoek bij Brouwerij Lupulus in Gouvy vlakbij de Luxemburgse grens. Na een rondleiding en de proeverij kregen we van Kjeld op de Whatsapp te lezen: dit bier moeten jullie proeven, dit is super lekker! Zo gezegd, zo gedaan en we waren het gelijk met Kjeld eens. Dus vanaf nu op de fles bij ons verkrijgbaar: Lupulus Blanche.

De brouwerij Lupulus is er uiteraard één met een mooi verhaal. De twee oprichters van de brouwerij waren ook de oprichters van Brouwerij d’Achouffe. U weet wel, die brouwerij die de wereldberoemde Lachouffe brouwt. In 2006 werd Brouwerij d’Achouffe overgenomen door Brouwerij Moortgat. U weet wel, die brouwerij die de wereldberoemde Duvel brouwt. De ene oprichter van beide brouwerijen ging mee in de deal en bleef bij Brouwerij d’Achouffe en de andere runde samen met zijn twee zoons brouwerij Lupulus dat overigens eerst Les 3 Fourquets heette.

De Lupulus Blanche is een witbier. Dat witbier heerlijk is op het terras in het zonnetje hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen maar ook op regenachtige dagen wanneer het buiten frisjes is is een ‘blanche’ heerlijk. Je ziet een mooi lichtgekleurd bier met een fijne schuimkraag. Je ruikt een frisse geur met een toets van citrus. Je proeft een verfrissende smaak met een aangename bittere afdronk. De Lupulus Blanche heeft meer body dan andere witbieren die wij in ons assortiment hebben gehad waardoor het met dit witbier niet alleen in de zomer maar ook in de koudere maanden van het jaar genieten is.

Benieuwd naar dit speciaalbier uitgekozen door Kjeld?
Je proeft hem bij Steakhouse Buffalo Bill en is een perfecte combinatie met onder andere de Porkey’s Pen.