Twentse Bandnight wederom groot succes.

De derde editie van de Twentse Bandnight bij het Hagen in Haaksbergen was wederom een groot succes. Honderden muziekliefhebbers wisten ondanks het gure weer de weg naar het zalencentrum te vinden om daar getuige te zijn van de optredens van een elftal aan live acts. De muzikale avond werd georganiseerd door Natalie Bergsma in samenwerking met het Hagen en beide partijen kunnen terugkijken op een onwijs gezellige en goed verlopen editie.

In het krantenartikel over het evenement dat vorige week in de Tubantia verscheen vertelde Bergsma al dat er een overvloed aan bandjes waren die hun opwachting wouden maken tijdens de derde editie van de Twentse Bandnight. Het was aan haar de uitdaging om uit die bandjes een mooie line up samen te stellen voor het evenement. Terugkijkend op afgelopen zaterdag is Natalie Bergsma daarin met vlag en wimpel geslaagd. Een mooie afwisseling van diverse muziekstijlen, leeftijden en bands volgden elkaar op in de drie zalen van het Hagen. 

Het was aan de leerlingen van Natalie Bergsma’s zangschool om de avond muzikaal af te trappen. Rond de klok van 19:30 betraden diverse leerlingen van de opleiding het podium om hun versies van bekende nummers te zingen. Terwijl Natalie haar leerlingen bedankte begon in de andere zaal The Raebekah Band te spelen. Een Haaksbergse formatie onder leiding van Raebekah Burbach. 

Zaal drie was deze avond ingericht voor een drietal jonge bandjes namelijk Too Many Outs, No King en The Damned Few. Helaas moest de laatste van de drie vanwege buikgriep verstek laten gaan voor deze zaterdagavond maar het netwerk van Bergsma is niet voor één gat te vangen en de band Bettie Bravo kon op het laatste moment invallen. In zaal drie spatte de energie van het podium af met de drie bands die veel eigen werk spelen maar hier en daar ook een goede cover niet schuwen. Zowel Too Many Outs, No King en Bettie Bravo zijn bands waar we ongetwijfeld meer van gaan horen. 

Nadat The Raebekah Band de laatste noten speelde begon in zaal 1 de band The Next Finest een coverband van de wereldberoemde band Mother’s Finest. ‘Waar ken ik die zangeres toch van?’ was een vaker gehoorde opmerking tijdens het optreden terwijl de jonge en blond gekrulde Leslie Weiss de hits van de band uit de seventies van het podium liet horen. ‘Oh die werkt bij de Kornuiten’ wist één van de bezoekers te melden en vanaf vanavond is het niet meer alleen ‘de serveerster van de Kornuiten’ maar ook ‘die zangeres van de The Next Finest met een strot van goud’.

En als we het over ‘een strot van goud’ hebben dan denken wij meteen aan de volgende band die klaar stond in zaal 2: RU Kiddin. De band stond afgelopen zomer al in het park achter Het Hagen tijdens het Scholtenhagen Festival en net als toen maakte de band nu weer indruk met geweldige covers van Anouk. In zaal 1 was het daarna tijd voor de coverband Headline die het personeel van het Hagen dit jaar nog vaker terug gaat zien want deze band is ook een graag geziene gast op bruiloften en partijen. Na Headline kwamen er in zaal 1 een aantal hippe gasten met bijna allemaal een blazer in de hand het podium op. Bam. Wat een energie. Jazzalike maakte er één groot feest van en de jonge knapen maakte indruk bij het publiek. Bijna elk nummer instrumentaal maar toen de band afsloot met Oya Lele, een hit van K3, zong heel het publiek mee. 

In zaal 2 was het aan één van de publiekstrekkers om als één na laatste het podium te betreden. The Marshalls stond al in diverse feesttenten en kroegen met als hoogtepunten de Zwarte Cross en het voorprogramma van de Achterhoekse rockers van Normaal. Dat deze band een trouwe schare fans heeft bleek ook bij het Hagen want de zaal was bomvol toen The Marshalls het podium van de Twentse Bandnight betraden. Covers van AC/DC, Van Halen en Golden Earring werden luid meegezongen. De afsluiter van de Twentse Bandnight was de band Purple- D. Deze band sloot het evenement af met covers van de legendarische band Deep Purple.

Namens de organisatie van de Twentse Bandnight willen we iedereen bedanken voor het bezoeken, optreden en meewerken aan de Twentse Bandnight 2019. Op naar de vierde editie in 2020! 

Foto’s: Nico Asbroek (waarvoor dank).

Getagd met , , , , ,