.

Bedankt! Als u op deze pagina terecht bent gekomen heeft u hoogstwaarschijnlijk een pakketje speciaalbiertjes voor thuis gekocht bij Steakhouse Buffalo Bill. Dat doet ons goed in deze bizarre periode waarbij ons restaurant ernstig stil blijft en de tafels leeg.

Ondanks de vervelende periode waarin wij samen als land nu zitten is het van groot belang om te blijven genieten. Dat kan met één van onze afhaalmaaltijden maar natuurlijk ook met een heerlijk speciaalbiertje. De combinatie maken van beide is natuurlijk het beste. In onderstaand bericht leest u alles over de biertjes die mogelijk in uw pakketje zitten. De beste smaakcombinaties, wat achtergrondinformatie en waarom onze bierkenner voor dit bier gekozen heeft. Geniet er van! Proost!

 


Alderbarstend Flinke Freek

De Alderbarstend Flinke Freek is een kruidige tripel. Bij Steakhouse Buffalo Bill maar ook in de Biergarten die we afgelopen zomer openden zijn we gek op lokale bieren en op die manier kwamen wij in contact met Alderbarstend uit Colmschate. Deze familiebrouwerij brouwt vier bijzonder lekkere bieren waaronder de Flinke Freek. Tegenwoordig kom je er niet meer alleen met een lekker bier maar moet ook het etiket aanspreken en dat doen deze brouwers uit Colmschate goed. De etiketten en de namen van hun bieren zijn gaaf! Een Tripel kan normaal gesproken goed worden geschonken bij gerechten met kaas maar door de kruidige aroma’s van Flinke Freek vonden wij hem ook heerlijk bij onze spareribs.

Buurse Bock Bier

Het is de tijd van de bokbieren en vandaar dat we naast de Grolsch op tap gekozen hadden voor een lokaal en net even wat anders Bokbier van Rigters Bier uit Buurse. Deze bok is iets minder zoet dan die van Grolsch en heeft een wat drogere en rokerige smaak. De laatste rokerige smaak is subtiel en niet te vergelijken met een rauch bokbier die je wellicht wel eens geproefd hebt. De zoete smaak van dit donkere bier kan perfect gecombineerd worden met varkensvlees van de grill zoals onze Porkey’s Pen.

Grolsch Weizen

Één van de favorieten in ons Steakhouse: de Grolsch Weizen. Heerlijk na een zomermiddag fietsen of in de winter wanneer je van de piste af komt. De Weizen is naast blond bier één van de populairste speciaalbieren in onze regio. De fruitige smaak met tonen van banaan en de romige schuimkraag zijn de belangrijkste kenmerken van de Grolsch Weizen en die zachte smaken kunnen perfect bij schaal- en schelpdieren.

Delirium Red

Wie denkt dat fruitbier voor vrouwen is heeft deze Belgische nog niet geprobeerd. We kunnen niet ontkennen dat je een Liefmans wegslobberd als een frisdrank maar bij deze is dat niet aan te raden. Deze ‘roze olifant’ heeft namelijk 8% alcohol en dat is behoorlijk wat meer dan de rosé biertjes die we in de zomer veel op het terras drinken. Qua foodpairing is een fruitbier eigenlijk maar met één gerecht te combineren: toetjes!

Vedett Blond

Een Belgisch blondje in een typisch Belgisch flesje. Dit blond bier is perfect in balans qua smaak. Niet te bitter, niet te zoet en zeker niet te zwaar. Je drinkt het weg als een zacht pilsje. Combineren met dit bier is dan eigenlijk niet heel moeilijk. We zetten hem graag naast een stukje gegrilde zalm maar kan ook net zo goed naast de Porkey’s Pen.

Vedett White

Een kruidig en fris Belgisch biertje dat is de Vedett White. Wederom in het typerende Belgische flesje proef je in dit biertje tonen van citrusfruit en kruiden als koriander en komijnzaad. Door de frisheid en kruidigheid van dit ietwat zomerse bier kun je dit gerecht perfect combineren met salades of lichte visgerechten.

Rigters Lust 

Wederom een lokaal bier van Rigters Bier uit Buurse. Waarom we vaak voor Rigters kiezen? Ze maken enorm lekkere bieren. Punt. Dit is een bier dat de mannen van Rigters niet zelf hebben gebrouwen maar voor dit bier hebben ze hulp ingeschakeld van hun dames. Dit is dan ook een vrouwenbiertje (dat zeker ook bij mannen in de smaak valt). Dit frisse witbier heeft een unieke smaak gekregen door een vleugje vlierbloesem. Ook voor dit witbiertje geldt dat hij goed te combineren is met visgerechten.

 

Staat jouw bier er niet bij? Via de volgende foodpairing lijst maakt je de beste combinaties.