Over iets meer dan een week zit de zomer er officieel op dus het was tijd om onze summer ale van Lowlander te gaan vervangen voor een nieuw wisselbier van de fles. Dit keer is gekozen voor het bier dat het beste in de smaak viel bij de proeverij die we voor ongeveer 100 liefhebbers mochten verzorgen tijdens de Muiterweek namelijk de Zatte van Brouwerij ‘t IJ uit Amsterdam.

Net als de Vedett White, waar we op dit moment het laatste vaatje van aan de tap hebben, was het de tripel van brouwerij ‘t IJ de favoriet van de proeverij bij de Muiterweek (waarover je HIER trouwens alles terug leest).
Bij de meeste fijnproevers viel deze Zatte zo in de smaak dat wij er voor gekozen hebben om deze als tijdelijke topper in ons steakhouse op de kaart te zetten.

De Zatte van brouwerij t’ IJ uit Amsterdam is een heerlijke tripel. Drie keer zoveel granen en ook nog eens wat meer alcohol dan onze andere bieren (8%). Je proeft het graan terug in het bier met ook wel een goede dosis fruit. De smaak is iets zoetig maar de afdronk bevat toch een redelijke bitterheid. Eigenlijk is dit bier een bier dat je bij elk jaargetijde wel kunt drinken en past dus bij een zomerse nazomer én de eerste herfstige dagen.