Koningsdag 2018 bij het Hagen

Koningsdag 2018 bij het Hagen

Koningsdag zal bij Het Hagen in het teken staan van het Guitarribs Festival. Guitarribs Festival staat al enkele jaren vertrouwd op de evenementenkalender van Het Hagen en met de goede reden dat het ‘gewoon’ een ontzettend gezellig evenement is. Er is goede live muziek, gezelligheid en natuurlijk een hapje en een drankje: de juiste ingrediënten voor een gezellige Koningsdag 2018. 

guitarribs

De vier bands die dit jaar zullen optreden tijdens Guitarribs zijn MoJo Overdrive, Give me Moore, Blueswheel en Firehouse Mama.

Mojo Overdrive, een 4-mans rockband uit het noorden van Nederland. Zij weten hoe ze een rockshow moeten neerzetten, de optredens van Mojo Overdrive zijn spetterend en strak. De muzikale roots liggen vooral in de bluesrock van de jaren ’70, maar ook wordt er geflirt met wat modernere invloeden.

Give me Moore brengt een muzikaal eerbetoon aan één van de meest invloedrijke gitaristen uit de historie van de rock; Gary Moore. Met een carrière die dateert van de jaren ’60 zijn er weinig muzikale genres die Gary Moore in zijn carrière niet heeft gespeeld. Internationale bekendheid kreeg hij vooral tijdens zijn Blues periode. Give me Moore neemt je mee op een reis door zijn hele repertoire. Vanaf de hard-rock periode aan het eind van de jaren zeventig en tachtig tot aan zijn de Blues successen in de jaren negentig.

Blueswheel bestaat uit vijf ervaren muzikanten die al heel wat jaartjes meelopen in dit vak. Gemotiveerd en met het Blueshart op de juiste plaats zorgen ze voor een verassende blues/rock-sound, dit alles op geheel eigenwijze. Met authentieke blues-harp /rauwe zang /verassende gitaarlicks / piano en Hammond en een vette bassound aangevuld met strakke drums maken ze aanstekelijke Bluesrock. Bekende en onbekende covers van diverse grootheden uit de Blues-scene overgoten met een Bueswheel sausje.

Firehouse Mama is gewoon een lekkere vette Blues Rockband met als basisrepertoire o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Harry Muskee, en anderen. Daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Vaak in spannende, eigen uitvoeringen. De nummerkeuze wordt steeds meer bepaald door jazzy- en funky invloeden, maar ook de verrassende rocknummers worden niet geschuwd.

Naast het muzikale programma is er ook voor de allerkleinsten genoeg te beleven bij Het Hagen tijdens het Guitarribs Festival. Er zullen verschillende activiteiten zijn voor de kinderen. Het keukenteam van Het Hagen en Steakhouse Buffalo Bill  zullen vanaf de smoker hun befaamde spareribs bereiden waardoor de naam van het festival helemaal tot zijn recht komt.

Bij mooi weer zullen de bands vanaf 14:00 optreden in de muziekkoepel vlak achter Het Hagen in Park Groot Scholtenhagen. Wanneer het weer te wensen overlaat en er regen of kou verwacht wordt zal het evenement plaatsvinden binnen bij Restaurant Het Hagen. Hoe dan ook zal het wederom een gezellige editie worden van Guitarribs Festival. De entree van het evenement is gratis en zal plaatsvinden aanstaande Koningsdag op vrijdag 27 april vanaf 14:00.

Getagd met , , , , , ,