Het Scholtenhagen Festival 2019: zon, goede muziek en een fantastische sfeer

Zon, goede muziek en een fantastisch sfeertje maakte ook de 2019 editie van het Scholtenhagen Festival tot een groot succes. Afgelopen liep het Scholtenhagen park weer vol voor live optredens, marktkraampjes en kunst. Ook de kinderen vermaakten zich opperbest bij het schapen scheren en de verschillende kinderactiviteiten. 

Om 12:00 werd het festival muzikaal geopend door een akoestisch optreden door de dames van Pure. Hierna een woord van de voorzitter van de organiserende partij de Lions Club Haaksbergen en de wethouder. Bij binnenkomst kon de bezoeker lootjes kopen waarbij kans gemaakt zal worden op leuke prijzen maar het voornaamste doel van de loten was een mooi bedrag binnen halen voor de twee goede doelen waarvoor het Scholtenhagen Festival dit jaar georganiseerd werd. De goede doelen van dit jaar waren de J.P. van de Bent stichting en de Stichting Keender. 

Na optredens van PopScool, de Pleerstökskes en Mondaze in de muziekkoepel was het tijd voor de nieuwe formatie van Lotte Aarnink op het hoofdpodium. U is Blond maakte indruk bij de bezoekers met covers van artiesten die de bandleden vooral zelf heel goed vinden. Hierna volgde op het hoofdpodium een optreden voor de band waar velen speciaal voor naar Haaksbergen waren gekomen. Niet alleen uit Haaksbergen zelf maar zelfs van buiten de provincie grens kwamen liefhebbers naar het optreden van Boh Foi Toch. 

Als ouderwets brachten de heren van de Achterhoekse formatie de sfeer er lekker in maar tegelijkertijd ging het ook los in de muziekkoepel bij de band Doppen Textiel uit Lichtenvoorde. Hits van onder andere Dropkick Murphy’s werden vol energie gespeeld door die andere Achterhoekers die zondag op het podium mochten verschijnen. 

Het festival werd na het optreden van Doppen Textiel en Boh Foi Toch afgesloten door de huisband van Grolsch in de muziekkoepel. De heren en dame in kwestie die optreden onder de naam The Non Returnables zorgden voor een spetterend optreden. Ondanks dat het muzikale programma afgelopen was bleef het nog lang gezellig rondom het Hagen. 

Het mooie weer, de goede muziek en de heerlijke hapjes en drankjes maakten ook deze editie van het Scholtenhagen festival weer onwijs gezellig. Namens het Hagen en de organisatie bedanken we alle bezoekers voor hun komst. 

Foto’s van het festival zijn te vinden op de pagina van Nico Asbroek

Getagd met , ,