Het bier van de maand juni

Het bier van de maand juni

Misschien heb je hem al geproefd tijdens Scholtenhagen Festival of bij ons Steakhouse Buffalo Bill. Misschien ook niet en dan is het hoog tijd om dat snel te komen doen. Het bier van de maand juni is de Rigters Lust en om eerlijk te zijn lusten wij hem graag. Tijd om kennis te maken met dit biertje uit Buurse.

Rigters Bier

Biertje uit Buurse? Ja uit Buurse. Wanneer je vanaf Haaksbergen door Buurse rijdt vindt je ietsjes verderop aan de rechterkant de Hoge Esch. Op de Hoge Esch brouwen Maarten Nijhof, Dennis Pancras en Henry Haak een tiental speciaalbieren. Één van deze speciaalbieren is door het team van Het Hagen gekozen als bier van de maand juni namelijks de Rigters Bier Lust.

Laten we beginnen met de brouwerij. Rigters Bier is opgericht in Enschede en wel in de wijk Rigtersbleek (áh kijk vandaar de naam). Van je hobby je beroep maken werd bij de oprichter Maarten een feit en nadat de schuur bij huis te klein werd voor het brouwen werd de locatie op de Hoge Esch in Buurse gevonden. Later voegden Dennis en Henry zich bij het team en samen brouwen ze heerlijke en enkele prijswinnende bieren.

Een leuk feitje achter het bier van de maand Lust van Rigters is dat zowel Maarten, Dennis als Henry het biertje niet bedacht heeft. Het zijn namelijk de dames van Rigters Bier: Eva, Fleur, Merel, Milou en Minke die dachten: wat die mannen kunnen, kunnen wij ook! Na uren van bedenken, oefenbatches maken, proeven en aanpassen was daar Rigters Bier Lust.

De Lust is een verfrissend witbier dat past bij de tijd van het jaar. De reden dat we gekozen hebben voor de Lust als bier van de maand juni is dat we onszelf al zagen staan op het Scholtenhagen Festival of één van die andere zomerse evenementen bij Het Hagen met dit biertje in de hand. Helaas zijn we dan zelf aan het werk maar wij gunnen onze bezoekers ook dit heerlijke gevoel dus vandaar dat je bij de bar de Lust kun verkrijgen. Ook bij ons Steakhouse Buffalo Bill zit je goed met een Lust van Rigters Bier. Het bier is gemaakt met citroenschil, vlierbloesem en een vleugje tijm. Het past goed bij één van de heerlijke visgerechten op de kaart van Buffalo Bill maar kan ook goed bij een zomers voorgerecht of de Porkey’s Pen. Naast de combinatie met deze gerechten is het biertje ook een heerlijk aperitief.

 

Getagd met , ,