Groovin’ Sunday bij Het Hagen

Op zondag 28 oktober 2018 keert het evenement Groovin’ Sunday terug bij het Hagen in Haaksbergen. Een zondagmiddag vol met live muziek en Haaksbergse gezelligheid. 

Groovin’ Sunday is een muzikaal evenement dat in het teken staat van swingende live muziek. Ook tijdens deze editie heeft de organisatie een aantal live bands weten te strikken om op het podium van Het Hagen hun kunsten te vertonen. De organisatie is in handen van Jan Wissink in samenwerking met Het Hagen. Dezelfde Jan Wissink is verantwoordelijk voor het jaarlijks terugkerende succesvolle festival GuitarRibs op Koningsdag bij het Hagen.

Groovin’ Sunday staat garant voor een middag met ongedwongen sfeer in een breed genre variërend van rock, blues en soul van de jaren 60 tot aan de jaren 80. Het is het derde jaar dat het evenement bij het Hagen georganiseerd zal worden. De line up van Groovin’ Sunday is inmiddels compleet en Wissink heeft dit jaar gekozen voor drie live bands.

Groovin Sunday

De drie bands die op zullen treden zijn Butterfly, Soulsation en Killer and the coolcats. Butterfly is een formatie uit de regio namelijk Enschede. De band bestaat uit 7 mannen en heeft zijn oorsprong in de sixties. De band speelt harmonieuze nummers van The Hollies, Ivy League, The Eagles en de Beachboys. De band is vernoemd naar één van de beste albums van The Hollies: Butterfly.

Soulsation is een soul en funk band uit de regio Groningen. Het repertoire van de band bestaat uit funky muziek van grootheden als Stevie Wonder en de Ladies of Soul. Met twee zangeressen heeft band een compleet eigen sound. Het motto van de band is zelf blij worden van de muziek die ze spelen en dit overbrengen naar het publiek van Groovin’ Sunday.

De laatste band die zal spelen tijdens Groovin’ Sunday is Killer and the coolcats. Een stampend en dampend einde met stevige Rock en Roll. Het repertoire van de band bestaat onder andere uit platen van Jerry Lee Lewis en Elvis. De band speelde samen met Linda Gail Lewis en hebben hun voetsporen gezet op binnen- en buitenlandse podia. Het is tijd voor de leren jas en petticoat om te rocken met deze top band.

De deuren van de zaal zullen op zondag 28 oktober om 14:30 openen waarna snel de eerste band begint te spelen. De entree is €5 en daarbij zit één consumptie in begrepen.

Getagd met , , , ,