Eerste bierproeverij Teamuitje Twente

Op zaterdag 4 februari stond de eerste bierproeverij van Teamuitje Twente gepland bij het Hagen. Een select aantal fijnproevers wisten de weg door de sneeuw naar het Hagen te vinden om daar aan te schuiven voor een educatieve en leuke avond. Nieuwe bieren ontdekken, proeven maar vooral gezelligheid is waar de bierproeverij van Teamuitje Twente voor staat.

teamuitje twente

Alle deelnemers aan de eerste bierproeverij werden ontvangen met een glas Grolsch premium pilsener, het minst spannende biertje van de avond maar lekker om de eerste dorst te lessen. Nick, die de bierproeverij samen met Tessa vorm ging geven, begon met een korte introductie en de eerste bieren werden geserveerd. De aftrap was er voor een Amber Ale van de Londense brouwerij Gipsy Hill waarbij er iets werd verteld over de herkomst en waarom bier in blik een onterecht goedkoop imago heeft bij velen. 

Bij de opbouw van de verschillende bieren in een proeverij is het belangrijk om te kijken naar het alcoholpercentage. Ondanks dat het eerste biertje het minste percentage aan alcohol bevatte, had het een zeer uitgesproken smaak met een heel aanwezige bitterheid welke bij velen als minst lekker werd ervaren. Het tweede bier wat volgde nadat de borrelplanken met kaas- en worstsoorten, olijven en nootjes op tafel werden geserveerd  was het bier van de maand van Steakhouse Buffalo Bill aan de beurt namelijk de Othmar Winterrood. Net als bij de gasten van het steakhouse viel het bier uit Ootmarsum ook bij de deelnemers aan de bierproeverij goed in de smaak. 

Na het bier uit Ootmarsum was het tijd voor het tweede bier uit de regio namelijk een Weizen- Bock van Rigters Bier uit Buurse. Ook dit bier was al eens als bier van de maand verkozen en daarbij was het enthousiasme van de steakhouse gasten over dit bier reden voor Nick om dit bier ook eens te laten proeven aan de deelnemers van de proeverij.

Tussen de verschillende bieren en de bijbehorende uitleg van Nick ging serveerster Tessa rond met de warme hap. De laatsten van de in totaal vijf bieren waren twee Belgische klassiekers met als vierde bier de Grimbergen Blond. Een krachtig blond bier welke door de hele zaal geapprecieerd werd. De afsluiter was het zwaarste bier van de avond namelijk de Westmalle Dubbel van 7%. 

De reacties van de deelnemers waren zeer positief en met deze groep zal er ongetwijfeld een vervolgproeverij komen. Ook een bierproeverij van Teamuitje Twente reserveren? Dat kan! Binnenkort zullen er openbare proeverijen bekend worden gemaakt op de facebookpagina van Teamuitje Twente maar bij groepen vanaf 8 personen kunt u ook uw eigen bierproeverij reserveren zowel bij het Hagen of op locatie. Meer informatie over de mogelijkheden wat betreft speciaalbier proeverijen van Teamuitje Twente kunt u vinden op de website www.teamuitjetwente.nl waar ook andere leuke teamuitjes te vinden zijn.

Getagd met , ,