Het Guitarribs Festival is al tien jaar één van de meest spraakmakende evenementen tijdens Koningsdag in Haaksbergen. Voor de tiende keer zal het Hagen in het teken staan van strakke live muziek, de welbekende spareribs van Steakhouse Buffalo Bill en Haaksbergse gezelligheid. Tijdens de jubileum editie van Guitarribs Festival kunnen de bezoekers dezelfde ingrediënten als voorgaande edities verwachten en dat allemaal in een oranje en feestelijk jasje. Ook dit jaar is het evenement ‘gewoon’ gratis te bezoeken. 

guitarribs

Op Koningsdag is het traditie dat mensen er lekker op uit trekken. Er zijn tal van leuke activiteiten, evenementen en optredens in heel Nederland. Zie je dan maar eens te onderscheiden. Dat lukt het Guitarribs Festival al tien jaar waarbij vooral de goede muziek en het sfeertje de bezoekers doet trekken. Geen bonkende beats maar gewoon enorm goede live muziek. Ook dit jaar heeft de organisatie een variërende line up bij elkaar weten te krijgen om de tiende editie feestelijk te gaan vieren. 

De bands die zullen optreden zijn Blues after seven, Harp Mitch & Ticket West, Kanada Bluesband en Smugglers Bluesband. De namen geven al een kleine indruk over de muziek die gespeeld zullen worden: blues, rock, jazz en soul. Organisator Jan Wissink heeft net als de voorgaande edities bands gevonden die precies passen bij het sfeertje van het festival. 

Naast de live muziek zal ook dit jaar de BBQ aangestoken worden. De heerlijke spareribs die je normaal kunt proeven in Steakhouse Buffalo Bill zullen door de koks van het restaurant in de buitenlucht bereidt worden. Natuurlijk zullen er ook andere lekkernijen zijn zodat ook de bezoekers die hun vingers niet willen aflikken bij wat lekkere ribben hun maagjes kunnen vullen. Natuurlijk zal er ook een lekker (speciaal)biertje, wijntje of een frisje worden geschonken. Voor de kleinsten zal er kindervermaak zijn zodat ouders samen met hun kroost kunnen genieten van een prachtige dag. 

Net als voorgaande jaren is het entree van dit evenement gratis. Het evenement zal om 14:00 starten. Afhankelijk van het weer wordt het evenement over voor de muziekkoepel gehouden in de zon of zoals voorgaande jaren binnen in de sfeervolle zaal van het Hagen.