Boh Foi Toch terug op Scholtenhagen Festival.

Na het grote succes van vorig jaar keert de band Boh Foi Toch terug naar het Scholtenhagen Festival op zondag 16 juni 2019. Wederom zal het festival weer in het teken staan van kunst, theater en muziek van onder andere dus de Achterhoekse formatie Boh Foi Toch.

Op zondag 16 juni zal het Scholtenhagenpark weer het decor zijn van het Scholtenhagen Festival. Het festival zal de opening zijn van de Week van de Amateurkunst in Haaksbergen waarbij er de gehele week diverse workshops, activiteiten en optredens zijn in onder andere het Kulturhus en bij het Saalmerink. Het Scholtenhagen Festival heeft wederom uitgepakt om de opening zo feestelijk mogelijk te laten verlopen. 

Vorig jaar debuteerde de Achterhoekse band Boh Foi Toch op het Scholtenhagen Festival maar de meeste bezoekers kenden de band nog uit de tijd van het Watermolen Festival rondom de Oostendorper watermolen waar zij ook een graag geziene gast waren. De band draait al zo’n 30 jaar mee in het muziekcircuit en is vooral in Oost en Noord Nederland zeer populair. De muziekstijl van Boh Foi Toch is een mix van Tex- Mex, Cajun en Zydeco achtige muziek en dat alles in de streektaal Nedersaksisch. 

De oprichters en latere leden van de band hebben bijna allemaal een connectie met die andere populaire band uit de Achterhoek: Normaal. Jan Manschot was één van de oprichters van Boh Foi Toch en die kennen we ook als drummer van Normaal. Ook leden Ferdi Jolij en Paul Kemper hebben in beide bands gespeeld. De huidige bandleden van Boh Foi Toch zijn Hans Keuper (trekzak en zang), Willem te Molder (bassgitaar en zang), Han Mali (drum) en Paul Kemper (gitaar). 

Het eerste album van Boh Foi Toch, wat vrij vertaald iets als tjongejonge het is me wat betekend, kwam in 1992. Op het album zeet de jongs staan nummers die je vandaag nog vaak meegezongen hoort worden in de feesttenten en festivals in de regio. Nummers als Nen Amerikaan, Beernd van Kuperi’j en hee hee hoo hoo komen van het eerste album. Daarna volgden nog een zevental albums waarbij de laatste werd uitgebracht in 2015. 

Op het Scholtenhagen Festival kunt u dit jaar dus wederom gaan genieten van de band die daarnaast ook op festivals als de Zwarte Cross en de Zomerfeesten in de Hoeve zullen staan deze zomer. Het grote voordeel van het Scholtenhagen Festival? De entree is gratis en de opbrengsten gaan ten goede van enkele mooie goede doelen.

Getagd met , , , , , , , , , ,