Blog: niet trouwen, wel feest!

Voor velen is het nog steeds een droomscenario: een prachtige witte jurk, het ja- woord onder de bomen in het Park Groot Scholtenhagen, een fantastisch diner met uitzicht op de muziekkoepel en een knallend avondfeest met een liefdevolle openingsdans. Toch blijkt er een nieuwe trend te ontstaan: niet trouwen, wel feest.

Niet trouwen feest

Vele koppels dromen van een traditionele bruiloft als hier boven beschreven maar toch zijn er ook genoeg die hier niks van moeten weten. Voor die groep is er een alternatief welke in populariteit stijgt: niet trouwen maar wel een feest.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft in cijfers weer dat steeds minder twintigers en dertigers elkaar het ja- woord geven. In 2017 stapten slechts 37 op de 1000 dames in de leeftijdscategorie 25 tot en met 30 jaar in het huwelijksbootje. Dit is minder dan de helft van het aantal in de eind jaren ’90.

Ondanks dat de drang om te trouwen wellicht iets minder is geworden in de laatste twintig jaar houden de meeste koppeltjes nog steeds van feest en een avond in de schijnwerpers staan. Het ‘wij- gaan- niet- trouwen’ feest maakt dan ook een steile opmars in Nederland. Een feest waarop de traditionele witte jurk in de kast blijft, het ja- woord wordt vergeten maar waarbij de liefde wel gevierd kan worden.

Dit type feest kan compleet ingevuld worden naar je eigen wens. Wil je wél op een openingsdans? Doe je dat toch. Wil je wél een mooie ring? Geen probleem. Alles mag en alles kan tijdens je eigen liefdesfeest. De één maakt er een complete dag van inclusief diner terwijl een ander genoeg heeft aan alleen een avondfeest. Behalve misschien een klein katertje van de nodige drankjes tijdens het feest is de dag na het feest alles nog steeds hetzelfde, zelfs de achternaam in je paspoort.

Natuurlijk kun je voor een ‘wij- gaan- niet- trouwen’ feest terecht bij het Hagen in Haaksbergen maar ook voor de traditionele bruiloft zijn wij de perfecte partner. Meer informatie over je bruiloft bij het Hagen? Kijk dan gerust eens op onze weddingpagina of kom een keer langs voor een kopje koffie.