Wat is het heerlijk zitten in onze Biergarten. Maar wat minstens net zo lekker is zijn de bieren op de speciaalbierkaart. Voor onze speciaalbieren zijn we niet naar België, Amsterdam of Amerika afgereisd. Wij zoeken onze bieren dichtbij huis want wij supporten de lokale ondernemers. Vandaag in de spotlights: Rigters Bier uit Buurse.

Oprichter Maarten Nijhof brouwt bij de Hoge Esch in Buurse met wat gepassioneerde brouwers de lekkerste bieren. De brouwerij is gevestigd in een oude kaasmakerij op de Hoge Esch. In deze brouwerij worden op ambachtelijke manier de lekkerste bieren gemaakt met de mooiste ingrediënten.

Natuurlijk moesten er bieren van Rigters op onze bierkaart komen te staan. Niet alleen omdat we de lokale brouwers willen steunen na deze bizarre corona periode maar ook omdat de bieren van Rigters simpelweg heel lekker zijn. We hebben in samenwerking met Maarten gekozen voor een drietal bieren. Twee van hun lijn Buurse Bier en één van hun lijn Rigtersbier. De bieren van Buurse Bier zijn wat minder complex en vaak wat meer toegankelijk. De bieren van Rigtersbier zijn unieke bieren vaak wat complexer in smaak en dus echt een must voor de fijnproever.

De bieren van Buurse Bier die wij op onze kaart hebben staan zijn de Tripel en Weizen. De Tripel van 7,2% is mooi doordrinkbare Tripel. Ondanks zijn volle en krachtige body is het een bier dat prima past op een zonnige middag op het terras. Met het treinspoor van Boekelo naar Haaksbergen als beeldmerk op de fles mag dit bier een regionale topper genoemd worden. De Weizen van Buurse is ook een topper. Alle eigenschappen van een Weizen zijn terug te vinden in deze Buurse Weizen en toch is hij net weer even wat anders dan bijvoorbeeld de Grolsch Weizen die ook bij ons op het biermenu staat. Wat er dan anders is? Eigenlijk kun je dat het beste zelf komen proeven maar volgens ons heeft de Buurse Weizen iets meer frisheid dan de variant van Grolsch.

Als derde bier gebrouwen door de mannen in Buurse hebben we de Rigtersbier Yeah let’s go to the beach op de kaart staan. Een double IPA welke, als we Untappd mogen geloven, nog niet door veel mensen geproefd is maar al wel een hoge verwachting schetst wanneer je de ratings ziet. Dit is een echte bittere en hoppige DIPA. We geven het toe, je moet van deze bierstijl houden maar wanneer je een zogenoemde hophead bent dan ga je dit heel erg lekker vinden.

In de eerste week hebben we niks anders dan lof gehad voor de bieren van Rigtersbier dus komt allen snel een keer naar de Biergarten Haaksbergen en proef dat lekkers uit Buurse.