Biergarten Haaksbergen x Othmar

Het is inmiddels bekend dat ons assortiment altijd wat prachtige bieren uit de regio heeft. Zo ook op de vernieuwde kaart die we vanaf morgen ( 6 augustus 2020) hanteren. Naast bieren uit Enschede en Buurse staan er nu ook twee uit Ootmarsum koud in onze Haaksbergse biergarten. De Dunkel Weizen en Rood van Othmar, een brouwerij die brouwt volgens een oud Duitse traditie.

Sinds 1999 brouwen de twee zwagers Bart & Dirk hun bieren in Ootmarsum en sinds 2016 doen ze dat in een een moderne brouwerij in de historische stad Ootmarsum. Brouwen doen ze bij Othmar volgens het Duitse Reinheitsgebot. Deze oude wet die al honderden jaren bestaat in Duitsland zegt dat bier alleen mag bestaan uit water, gerst, gist en hop. Dit is meteen de reden waarom de meeste witbieren en fruitbieren uit landen als België, Nederland of Amerika komen. Voegt een Duitse brouwer fruit of kruiden toe aan het brouwsel dan mag het volgens de wet geen bier meer heten.

In Ootmarsum houden ze van die pure smaak van het bier maar dat ze volgens het Reinheitsgebot brouwen wil absoluut niet zeggen dat het bier ‘saai’ of ‘niet complex’ is. Één van de bieren die we op de kaart hebben staan, de Othmar Rood, is namelijk enorm fruitig zonder dat er ook maar iets van fruit is gebruikt in het brouwproces. Deze red ale van 4,5% alcohol is gebrouwen met drie verschillende hopsoorten welke de fruitige smaak aan het bier geven. De Othmar Rood is het ideale biertje voor op een mooie zomermiddag: fris, fruitig en relatief laag in alcohol.

Het tweede bier dat we van de Othmar brouwerij uitkozen is een tegenhanger van de Buurse Weizen en Grolsch Weizen die we op de kaart hebben staan. Het is namelijk een volle en smakelijke Dunkel Weizen. De Dunkel Weizen heeft een ietwat zoetere smaak door het caramelmout dat gebruikt is bij het brouwen. Deze moutsoort zorgt er ook voor dat de Dunkel Weizen, de naam zegt het al, iets donkerder is dan een gewone Weizen. Deze bierstijl is, net zoals de gewone Weizen, heerlijk in het zonnetje maar ook op dagen wanneer het buiten wat kouder is.

Kom jij deze of één van onze andere bieren proeven in de biergarten? Wij zetten ze koud en we zien u graag snel!