Ons motto in deze moeilijke tijd is dat je elkaar moet helpen. Support your locals! Waar de horeca enkele weken de deuren moesten sluiten konden de ambachtelijke bierbrouwerijen hun bier ook niet kwijt aan deze voor hun belangrijke partners. Mede daarom hebben wij er voor gekozen om de lokale ambachtelijke brouwers te ondersteunen en hun bieren te kiezen voor op onze menukaart. Dit keer onze samenwerking met Brouwerij Eanske uit Enschede in de spotlights.

In de oude Polaroid fabriek in Enschede is momenteel de Twentse Foodhal gevestigd en in het portiershuisje daar vlak voor zit brouwerij Eanske. Een fonkelnieuwe brouwerij bemand door Oscar Moerman brouwt hier op ambachtelijke wijze diverse bierstijlen. Voor de niet Tukkers onder ons: Eanske is de Twentse benaming voor de stad Enschede. Voorheen werden de bieren van Brouwerij Eanske vooral bij brouwerijen buiten de stad gebrouwen maar sinds eind 2018 staat er in het voormalige portiershuisje midden in de stad Enschede een volwaardige brouwerij.

De bieren van Brouwerij Eanske zijn smaakvol, eigenzinnig en verrassend. Momenteel hebben wij een drietal bieren van Brouwerij Eanske op onze bierkaart staan in de Biergarten. Tijd om deze eens onder de loep te leggen.

Als eerste de 1325. Dit bier is vernoemd naar het jaartal dat Enschede officieel stadsrechten kreeg. Deze Amerikaanse Pale Ale en de kenmerken die we gewend zijn van deze stijl zoals een flinke bitterheid komen we ook tegen in de 1325. De Amerikaanse hop die gebruikt is tijdens het brouwen geeft dit bier toch een lekkere frisheid waardoor de 1325 een prima terrasbier is.

Het tweede bier, de Stadspoorten, is één van de complexere bieren op onze bierkaart. Dit bier, waarvan de naam refereert naar de twee Stadspoorten die Enschede vroeger had, is een double chocolate porter. Een chocolade mout geeft dit bier een vleugje chocolade smaak. Het is een intens bier waarvan je op ons terras bij het knisperende kampvuur heerlijk kunt gaan genieten in combinatie met een kaasplankje.

Het laatste bier dat wij momenteel op onze kaart hebben staat is een Saison. Deze bierstijl gaat volgens kenners het zomerbier van 2020 worden. Deze Saison is een fris blond bier met een kruidig bittertje in de afdronk. Een echt terrasbiertje welke ook heel goed past bij een smakelijke barbecue.

Tot nu toe vallen de bieren van Brouwerij Eanske in de smaak bij de bezoekers van de biergarten. De echte ‘hopheads’ gaan voor de 1325, de liefhebber van een donker biertje voor de Stadspoorten en de Stadsweide is gewoonweg een allemansvriend.