Bier van de maand september

Na een tweetal lokale speciaalbieren is het deze maand tijd voor een echt Belgisch speciaalbier en wel een echte klassieker onder de speciaalbieren. Het bier van de maand september is de Westmalle Tripel. 

De Westmalle Tripel wordt ook wel de moeder van alle tripels genoemd. Deze bijnaam heeft het biertje gekregen omdat de brouwer, Westmalle, de eerste was die dit biersoort brouwde. Het is een abdijbier en dat betekent dat het niet zoals bijvoorbeeld Grolsch in een grote fabriek gebrouwen wordt maar in een klooster door Monniken. Het bier wordt gebrouwen in de abdij Onze-Lieve-Vrouwe van het Heilig Hart in de Belgische plaats Westmalle waarnaar het bier vernoemd is.

De Tripel van Westmalle is, zoals gezegd, een klassieker. Het bier werd in 2005 door de New York Times uitgeroepen tot het beste bier van de wereld. Een titel waar je met de vele bieren wereldwijd gebrouwen best trots op mag zijn. Naast deze prijs won het bier diverse awards tijdens gerenommeerde bier wedstrijden als de World Beer Cup.

Dan de smaak. De Westmalle Tripel is een fris en prikkelend biertje. De Tripel’s staan er om bekend iets meer koolzuur te bevatten dan andere speciaalbieren. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9,5% en heeft na het brouwproces drie weken nagisting gehad op de fles. Het bier heeft een fruitige geur en een hoppige en moutige smaak. Het evenwicht tussen het fris fruitige en het bittere in het bier is perfect in balans.

Loopt je het water al in de mond? Wat betreft de combinatie met onze gerechten past de Westmalle Tripel goed bij schaal- en schelpdieren dus het is een perfecte combinatie met onze mosselen maar ook met de kruidige Texas shrimps. Ook is de combinatie van Westmalle Tripel en de King’s Tripel Salmon een uitstekende. Het bier past ook goed bij kalfsvlees of gewoon als aperitief.

Reserveer nu een tafel bij ons Steakhouse Buffalo Bill en genieten van onze heerlijke gerechten in combinatie met deze of één van de andere speciaalbieren in ons assortiment.

 

 

 

Getagd met , , , , , ,