Bier van de maand november

Bier van de maand november

Onze bierkenner is voor de maand november weer op een zoektocht door bier land gegaan om wederom een spannend en bijzonder bier van de maand te kiezen. Net als eerder in juni kwam onze bier sommelier uit in Buurse om daar het bier van de maand november te kiezen: Rigters Bier Please feed fresh hops to the wheat goat. 

In zijn missie om een nieuw bier van de maand te vinden kijkt onze bierkenner altijd naar een paar belangrijke eigenschappen. Het eerste is dat het niet te veel moet lijken op één van onze bieren in het standaard assortiment, het tweede is dat het een bier moet zijn dat goed te combineren is met onze smakelijke gerechten en het derde is dat het een bier moet zijn met een leuk verhaal.
Ook dit keer kwam hij uit in Buurse, op de Hoge Esch waar de mannen van Rigters Bier hun bieren brouwen.

Het bier van de maand is een Weizen- Bock, een bierstijl dat zijn herkomst kent in Duitsland, het bierland bij uitstek. Niet alleen is het bier gebrouwen in de omgeving, ook de hop die gebruikt is komt uit de buurt namelijk Zieuwent in de Achterhoek. Een Weizen- Bock is een combinatie tussen de twee populaire biersoorten maar met een compleet eigen stijl. Het is een stuk donkerder dan een (Dunkel) Weizen maar ook een stuk frisser dan een traditionele Herfstbok.

De Weizen- Bock is ideaal voor diegene die de Grolsch Herfstbok, die bij ons van de tap verkrijgbaar is, te zoet vind smaken. Daarnaast heeft het bier het frisse wat je van de normale Weizen gewend bent. De naam van het bier is net even wat anders dan de naam van het bokbier van Rigters die de markt op gaan als ‘Please don’t feed the goat’. De naam zegt het al: deze ‘goat’ is wel gevoerd en wel met heerlijke Achterhoekse hopsoorten.

Het vorige bier van de maand was de Westmalle Tripel. Dit bier viel zo in de smaak bij onze gasten dat we dit bier in het vaste bier assortiment hebben opgenomen. Bestel jij bij één van onze collega’s een speciaalbiertje, check hem dan in op Untappd en gebruik Buffalo Bill als locatie.
Vinden we leuk!

Getagd met , , , ,