Bier van de maand juni

Ook de komende periode hebben wij weer een heerlijk wisselbier van de fles. In de wondere wereld van het speciaalbier is het altijd weer een genot om een keuze te maken uit de vele verschillende stijlen, smaken en brouwerijen. Waar de trend van het speciaalbier nu nog steeds booming is was dit in de jaren ’80 en ’90 wel anders. In die jaren werd er vooral pils gedronken en was er eigenlijk maar één land waar speciaalbier meer gedronken werd dan pils: België. Het is dus niet voor niets dat België nog steeds één van de meest aansprekende speciaalbier landen is. Daarom komt ons speciaalbier van de maand juni uit Antwerpen.

Voor de komende maand hebben we gekozen voor de Triple d’Anvers als speciaalbier van de maand. Het bier is, net als de stad Antwerpen, bruisend en sprankelend. De belangrijkste redenen die wij in het achterhoofd houden wanneer wij een speciaalbier kiezen zijn: past het bij onze gerechten, staat er nog niet iets soortgelijks op de standaard assortiment kaart en heeft het verhaal een mooi verhaal net als ons bedrijf. De Triple d’Anvers voldeed aan al deze kenmerken dus vandaar dat u de komende tijd kunt gaan genieten van dit smaakvolle bier uit Antwerpen. 

De Triple d’Anvers is gebrouwen in de Antwerpse stadsbrouwerij de Koninck. Deze brouwerij brouwt al sinds 1833 verschillende bieren en hoort tot één van de smaakmakers van België. De echte ‘beergeeks’ walgen er altijd van wanneer een traditionele brouwerij die al sinds jaar en dag worden verkocht of overgenomen door de grote spelers in de bierwereld. Grote bedrijven als Inbev en Heineken nemen steeds meer kleine brouwerijen over. Toch is het anders wanneer een traditionele brouwerij in handen komt van een andere traditionele brouwerij zoals bij de Koninck het geval is. In 2010 nam Duvel Moortgat, die andere traditionele brouwerij, de brouwerij in Antwerpen over. Het brouwproces gebeurd nog steeds op de oude maar gerenoveerde locatie midden in de stad Antwerpen maar het bottelen gebeurd in Moortgat bij de grotere brouwerij van Duvel. Een overname waarvan de mensen de Koninck en Duvel zeggen dat het enkel is om hun krachten te bundelen. 

Waar de Tripel van Westmalle enkele maanden geleden zo erg in de smaak viel als bier van de maand dat hij (tijdelijk) in ons vaste assortiment zat verwachten we dit ook van de Triple d’Anvers. Het is een bier van hoge gisting welke ondanks zijn 8% alcohol goed door drinkbaar is. Het fruitige aroma en de mooie combinatie tussen caramel- en bleke mouten maken de geur en smaaksensatie van dit bier uniek. De Triple d’Anvers heeft een goede balans tussen het bittere van de hop en de licht zoete fruittonen. Al met al is het een sprankelend, fris bier welke goed past bij een breed scala aan gerechten. 

De Triple d’Anvers is net als veel tripels een allemansvriend in food pairing. Het bier past perfect bij onze boterzachte haasbiefstuk maar komt ook goed tot zijn recht bij de iets kruidigere gerechten als de spareribs of de texas shrimps. 

Getagd met , , , ,