Bier van de maand juli

Nadat we de afgelopen periode hebben kunnen genieten van een Belgisch speciaalbier van de maand gaan we het de komende periode weer wat dichterbij zoeken. Het bier van de maand komt namelijk van de Lowlander Beer brouwerij uit Amsterdam. Zoals de tropisch klinkende naam van het bier al doet verklappen past dit bier perfect bij het zomerseizoen. Dus zit je binnenkort lekker op het terras van ons Steakhouse Buffalo Bill en heb je zin in een speciaalbiertje dan raden wij de Lowlander Beer Island Summer Ale aan. 

Zoals altijd heeft de brouwerij van het bier van de maand weer een bijzonder verhaal. De Lowlander Beer brouwerij brouwt sinds 2016 in Amsterdam heerlijke speciaalbier en dit alles is gekomen omdat de reislustige bedenker van de brouwerij wereldwijd steeds minder Nederlandse bieren met een volle smaak zag. Natuurlijk zijn er over de hele wereld Nederlandse bieren als die van Heineken en Grolsch te koop maar als echte ‘beergeek’ zijn dit niet de pilseners waar je warm voor loopt. Met zijn bieren hoopt de bedenker van Lowlander Beer wereldwijd op de bierkaart te komen staan zodat wij Nederlanders trots kunnen worden op een echt Hollands speciaalbier. 

Dan het bier dat wij uitgekozen hebben als bier van de maand. Een bier dat geïnspireerd is door het eiland Curaçao. Vroeger in de tijd dat Nederland nog groot was vanwege de handel gingen vele schepen vanuit onder andere Amsterdam heel de wereld over. Wanneer er schippers ziek werden onderweg werden deze vaak op Curaçao  afgezet om daar weer te genezen. Wonderbaarlijk leek het genezen op de Nederlandse Antillen veel sneller te gaan dan in Nederland. Lag het aan het klimaat of wellicht het eten en drinken van het eiland. 

Het bier van de maand, de Lowlander Beer Island Summer Ale, zal in beperkte oplage gebrouwen worden dus kunnen we spreken van een echte limited edition. De inspiratie opgedaan op Curaçao zien we weer in de ingrediënten. Bij het brouwproces is gebruik gemaakt van Curaçao sinaasappelen en pitahaya beter bekend als dragon fruit. Door de sinaasappelen heeft het bier een klein bittertje gecombineerd met veel fruitige toetsen. Met zijn 3,8% alcoholpercentage en zijn fruitige karakter is dit biertje een perfecte dorstlesser op het terras. Daarnaast is het ook nog goed te combineren met lichte gerechten als de Texas Shrimps, Canadian Grill of Verse Mosselen. 

Getagd met , ,