Terwijl de zon zich weer steeds vaker en langer laat zien, wij ons langzaam aan weer kunnen gaan klaarmaken voor het terrasseizoen is het tijd voor onze bier specialist om het nieuwe bier van de maand kenbaar te maken. Het was volgens hem weer tijd voor een Belgische smaakmaker. Het vorige Belgische bier van de maand in september, de Westmalle Tripel,  heeft een vaste plek in het assortiment verdient maar dat gaat dit seizoensbier niet lukken. Dus kom aankomende periode naar Steakhouse Buffalo Bill om de Maneblusser Lente te proeven. 

Maneblusser Lente

De Maneblusser Lente is hét lentebier van brouwerij het Anker in Mechelen. De brouwerij brouwt enkele wereldberoemde bieren waaronder de Gouden Carolus, Lucifer en dus de Maneblusser. Naast de bieren stookt het Anker ook heerlijke Whiskey’s. De Maneblusser van brouwerij het Anker is het stadsbier van Mechelen. De naam Maneblusser is naast de titel van het stadsbier ook de bijnaam van de inwoners van de stad. Deze bijnaam dragen de inwoners van Mechelen sinds 1687 toen in een nacht met volle maan een dronkaard zag dat de St. Romboutstoren in brand stond. Vele inwoners van de stad hielpen met het blussen van de toren terwijl tussen de rook door de volle maan zichtbaar was. Vandaar de bijnaam Maneblussers. 

Maneblusser heeft naast hun pilsener ook enkele seizoensbieren waaronder het bier van de maand: Maneblusser Lente. Dit bier komt jaarlijks in maart op de markt bij het ingaan van het voorjaar. Al enkele jaren is de Maneblusser Lente één van de populairste lentebieren in Nederland en België. Dit lichtblonde bier past met zijn fruitige en lichtzoete smaak perfect bij de tijd van het jaar. Tijdens het brouwproces zijn gebruik gemaakt van kruiden als koriander, Curaçao en komijn. 

Het bier is een heerlijk aperitief of als perfecte dorstlesser wanneer je op het terras van de lentezon zit te genieten. Je proeft de Maneblusser Lente nu bij Steakhouse Buffalo Bill als bier van de maand.