Aanstaande zondag: het Scholtenhagen Festival

Aanstaande zondag: het Scholtenhagen Festival

Op zondag 3 juni staat het Scholtenhagenpark geheel in het teken van het Scholtenhagen Festival. Het Scholtenhagen Festival is dit jaar de afsluiting van de Week van de Amateurkunst Haaksbergen en ook dit jaar staat het programma bol van kunst, theater, kindervermaak en muziek. 

Scholtenhagen Festival

Het Scholtenhagen Festival zal aanstaande zondag 3 juni starten om 13:00 en de bezoekers kunnen ook tijdens deze editie gratis genieten van diverse optredens. Om 13:00 zal het festival en de markt feestelijk geopend worden door de organisatie die in handen is van de Lions Club Haaksbergen. Het eerste optreden van het festival is in handen van Popscool Twente. Deze jonge talenten uit de regio die op verschillende locaties in Twente waaronder bij Theater de Kappen muziekles krijgen zullen verschillende acts ten gehore brengen.

Wanneer de talenten van Popscool Twente het podium verlaten zal er op het tweede podium een optreden starten van RU Kiddin’. Deze band die ook tijdens de Twentse Bandnight bij Het Hagen op het podium stond speelt covers van één van s’Nederlands stoerste rockchicks: Anouk. Nadat de bezoekers hebben mee kunnen zingen op de bekende nummers van Anouk start op het andere podium Duo J@m. Dit duo bestaande uit Joop Weeink en Marcel Zaat brengt tweestemmig een wisselend repertoire dat gaat van klassiek tot aan pop.

Na Duo J@m volgt de muzikale headliner van het festival: de dialect band Boh Foi Toch. De Achterhoekse band zal na lange tijd weer terugkeren na het Scholtenhagen waar ze al eerder hebben opgetreden bij het Watermolen Festival rondom de Oostendorper watermolen. In de pauze van Boh Foi Toch vinden op beide podium optredens plaats van de Haaksbergse Harmonie en de Haaksbergse Lotte Aarnink.

Na de tweede set van Boh Foi Toch zullen de Grolsch Non Returnables het festival feestelijk afsluiten. Naast alle muzikale optredens is er natuurlijk weer ruimte voor theater, kindervermaak en zal er een gezellige markt zijn. Natuurlijk verzorgd het Hagen de lekkere hapjes en drankjes tijden het festival. Het festival is gratis te bezoeken en duurt van 13:00 tot de klok van 19:00 waarna het ongetwijfeld nog lang gezellig zal blijven op het sfeervolle terras van Het Hagen. Voor meer informatie over het festival verwijzen wij u graag door naar de website van het Scholtenhagen Festival.

Getagd met , , , , , , , , ,